Gilles Nuytens sluit op een mooie manier een fantastisch jaar af op Jumping Mechelen

02 Januari 2018

Het einde van het jaar nadert, en dan weet je als paardenliefhebber dat het zover is. Jumping Mechelen! Alweer een jaar voorbij... En wat voor één!

Naast een eerste plaats op het BK pony's, winst in de nations cup pony's in eigen land, tweede in de Beker van Belgie, eerste winst in de Big Tour Junioren in Wierden, eerste Grand Prix Big Tour Junioren winst in Lichtenvoorde, en nog andere internationale overwinningen en ereplaatsen kon het jaar op sportief vlak eigenlijk niet meer stuk. Maar Gilles had eigenlijk wel nog zijn zinnen gezet op Jumping Mechelen. In het verleden vielen de resultaten niet altijd mee maar daar is dit jaar verandering in gebracht. Zo behaalde hij een eerste plaats met Jade S op dag 2 in de CSI J-YR proef 140 . Op vrijdag werd dan de CSI Grand Prix J-YR 140 gereden. Gilles Nuytens kwam na de eerste ronde aan de leiding door zijn snelle tijd, en kon zo als laatste aan de 2de ronde van de Grand Prix beginnen. Het parcours was niet te onderschatten. Slechts 9 nullers op de 40 deelnemers na de eerste ronde waren daarvan het bewijs! Gilles reed dan een fantastische 2de ronde maar één fout hield hen van de overwinning. Gilles en Jade S eindigden dan toch nog op een mooie 3de plaats. De eerste ontgoocheling heeft nadien toch plaats gemaakt om terug te blikken op een fantastisch jaar!

Met Foulon Z startte Gilles in de CSI J-YR 130 proeven. Daar reed Gilles op dag 2 naar een mooie 2de plaats. Een mooi resultaat aangezien Gilles Foulon Z nog niet zo lang onder het zadel heeft. Ook op dag drie behaalde het duo terug een mooie derde plaats!

 


Foto's

+
+

Video's